Markadag med minister og SNO-direktør


Markadagen 2013, Frogneseteren
Markadagen er en aktivitetsdag for store og små med fokus på det enkle friluftslivet.
© Linda E. Eide
Oppdatert: 24.01.2014

Alle inviteres til en gratis aktivitetsdag i Oslomarka søndag 26. januar, med det enkle friluftsliv i fokus. Arrangementet blir åpnet av klima- og miljøminister Tine Sundtoft. Direktør i Statens naturoppsyn (SNO), Pål Prestrud, deltar også på arrangementet.

Marka til flere

På Markadagen får du møte en rekke organisasjoner med sterk tilknyting til Marka. Disse deler av sin kunnskap om hvordan du kan bruke det fantastiske natur- og friluftsområdet som omkranser landets hovedstad. Arrangørene ønsker å inspirere flere til å ta i bruk det enkle friluftslivet i Marka, og håper også de som ikke bruker Marka til vanlig vil ta turen til arrangementet.

Moro for store og små

På Markadagen vil SNO viser deg hvordan du kan lage dine egne truger i bjørk. Lær om trugens historie og se en ekte, gammel skogsarbeidertruge! Informasjon om naturreservatene i Oslomarka og om SNOs arbeid.

Du vil også få konkrete friluftslivstips, prøve utfordrende konkurranser og morsomme leker og mye mer. Dersom det blir snø kommer hesten til Bymiljøetaten med slede, og et ivrig hundespann tar barna med på tur. Det blir salg av nygrillede elgburgere. Varm saft, kaffe, pinnebrød og brownieklementiner er gratis. Det er også gratis å grille medbragt mat, og alle aktiviteter er gratis! Finn mer informasjon og inviter venner til å delta på arrangementets Facebook-side.

Hva er dette? Gratis utearrangement med variert aktivitetstilbud.
For hvem? Hele familien, men spesielt tilpasset barn og unge.
Hvor? Frognerseteren friluftssenter.
Når? Søndag 26. januar. Aktivitetene starter klokken 11, offisiell åpning ved klima- og miljøminister Tine Sundtoft klokken 12. 
Arrangørene i år er: Den Norske Turistforening Oslo og Omegn, Det norske Skogselskap, Bymiljøetaten i Oslo kommune,  Friluftssenteret i Gamle Oslo, Oslo og Omland friluftsråd, Skiforeningen, Fylkesmannen i Oslo og Akershus og Statens naturoppsyn. Vi samarbeider også med Akershus Fylkeskommune og Rønningen folkehøgskole.

Lett tilgjengelig

Friluftssenteret er lett tilgjengelig for små barn, har toalettfasiliteter og ligger i gangavstand fra T-banestasjonen. Vi oppfordrer til bruk av T-banen, som går til Frognerseteren hvert kvarter fra sentrum.

 

På ville veier du føler seier,
når selvlagde truger bærer deg fram.
I den fristende snø med trug kan du trø,
selv om snøen er tørr eller kram.

God trugetur!

 

Oppdatert: 24.01.2014