Fjellrev påkjørt på Saltfjellet fredag kveld


Oppdatert: 28.09.2010
Fredag kveld ca kl 19:00 ble en fjellrev påkjørt og drept omlag 200 m nord for Polarsirkelsenteret på Saltfjellet. Statens naturoppyn (SNO), som ble varslet via Saltdal kommune, rykket umiddelbart ut til åstedet. Fjellreven var ikke merket på noen måte, noe som viser at det ikke dreier seg om noen av de revene som ble satt ut i dette området tidligere i høst som en del av avlsprosjektet.

Fjellrev påkjørt på Saltfjellet - Copyright: Heggmo
Foreløpige undersøkelser av fjellreven tyder på at det dreier seg om ei tispe. Foto: Heggmo

Da SNO ankom Saltfjellet ca kl 22:00 var det en rødrev på stedet, som var i ferd med å ta med seg og frakte bort den døde fjellreven. - Jeg så blodsporet i veien, forteller Geir Heggmo, derfor satte jeg bilen på tvers for å lyse opp utenfor veien. Det var da vi fikk se rødreven ca 100 m fra E6 med fjellreven i kjeften.

Etter å ha sprunget opp og kommet på kloss hold av rødreven, slapp den byttet sitt og SNO kunne ta med seg fjellreven for nærmere studier. I neste uke vil den bli sendt til Trondheim for videre undersøkelser. Det vil da forhåpentligvs bli mulig å fastslå revens alder og om dette er mor til, eller en av ungene som ble født på Saltfjellet i sommer. I og med at reven ikke var merket så vet vi at det ikke dreide seg om noen av de fem ungene som ble satt ut i området tidligere i høst. Se egen nyhetssak om dette her.

Nærmere informasjon om saken: Geir Heggmo, SNO Fauske; mob. 480 32 350

Oppdatert: 28.09.2010