8000 kr. i bot for lakselystrer


Oppdatert: 18.11.2008

Agder politidistrikt har nå ilagt en bot på kr. 8.000, etter at SNO anmeldte en 34-åring fra Mandal som ble tatt på fersk gjerning under lystring etter laks og sjøørret i Mandalsvassdraget for en månedstid siden.

Lystergaffel - Copyright: Carl Erik Kilander 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kr 8.000 ble boten for å spidde laks med denne lystergaffelen i Mandalsvassdraget. Foto: Carl Erik Kilander.

Under en kontroll om kvelden den 20. oktober 2008 tok Statens naturoppsyn (SNO) en 34 år gammel mandalsmann på fersk gjerning for lystring etter laks/sjøørret i Røyselandsbekken, en bekk som renner inn i Mandalselva. Forholdet ble anmeldt til politiet. Politiet opplyser at mannen nå har vedtatt en bot på kr 8000 for overtredelsen. Bakgrunnen for kontrollen var at Finså klekkeri like før hadde meldt fra om gytemoden laks fra den samme bekken med skader fra lysterlignende redskap.
I en uttalelse til Fædrelandsvennen sier politiadvokat Hellek Rue ved Mandal politistasjon at han ikke fant noen tilsvarende saker i hele Agder Politidistrikt da han skulle vurdere anmeldelsen fra naturoppsynet.
-Miljøkriminalitet av denne typen er vanskelig å både oppdage og oppklare. Derfor blir den enkelte sak vurdert relativt strengt, sier Rue til Fædrelandsvennen.

Se tidligere oppslag om denne saken på våre nettsider her.

Oppdatert: 18.11.2008